Deventer baalt van blauwe brug: "Niet meer ludiek"

30 oktober 2016, 11:15

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de Wilhelminabrug in Deventer blauw geverfd, in het kader van de altijd beladen IJsselderby tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles, die vanmiddag (zondag) om 12.30 uur wordt afgetrapt. De gemeente Deventer baalt stevig van de actie, die verkeersproblemen en kosten veroorzaakt heeft.

"Dit vinden wij veel te ver gaan en kun je gezien de gevolgen niet meer onder ludiek scharen", zegt Freek Stein, die zich bij de gemeente Deventer ontfermt over de veiligheidszaken, tegen het Algemeen Dagblad. Door de verfactie was er drie uur lang slechts één rijstrook van de Wilhelminabrug beschikbaar voor het verkeer, wat veel overlast teweegbracht. Maar dat is niet het enige. "Deze actie zadelt de gemeente met flinke schoonmaakkosten op. Dat loopt in de duizenden euro's", aldus Stein.

Er moest een gespecialiseerd bedrijf opgetrommeld worden om de smurrie weg te halen. De politie is een onderzoek gestart naar de actie. PEC Zwolle laat bij monde van technisch directeur Gerard Nijkamp weten dat het de actie betreurt. "Zoals ik ben opgevoed heb ik geleerd dat afblijft van de spullen van een ander. Dat geldt ook voor deze brug. Als PEC Zwolle distantiëren we ons hiervan, hoe ludiek het misschien ook bedoeld is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen