Twente behoudt aansluiting met subtop na zege in Deventer

22 oktober 2016, 20:49

Wat de supporters dit seizoen konden verwachten in Enschede? Niet erg veel. Een jaar opkrabbelen na alle tegenspoed in het vorige seizoen leek de realiteit, op het veld moest vooral niet al te veel vuurwerk worden verwacht. Even leken tripjes naar pak 'm beet Dordrecht, Oss en Emmen voor Twente dit seizoen de harde realiteit, maar na heel wat getouwtrek mochten de Enschedeërs dit seizoen toch in de Eredivisie uitkomen. Veel kenners voorspelden voor FC Twente een plek in het rechterrijtje, maar de realiteit is dat FC Twente na de zege tegen Go Ahead Eagles zichzelf 'gewoon' in de subtop van de Eredivisie terugvindt.

Het spel dat FC Twente tegen de Deventenaren op de mat legden biedt daarbij erg veel perspectief. 'Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst', lijkt daarbij van toepassing op de Tukkers. FC Twente is dit seizoen namelijk de enige ploeg waarbij nog geen speler van ouder dan 30 jaar binnen de krijtlijnen stond. Ook tegen Go Ahead Eagles oogde het spel van Twente, met jongelingen als Ünal, Yeboah en Celina lange tijd fris en was het lang dominanter dan de thuisploeg.

Tien minuten later was het wél raak. Yeboah kwam vrij voor Zwarthoed na een steekpass van Enes Ünal, en de Ghanees faalde niet: met een bekeken lobje gaf hij de Eagles-doelman, die de bal nog wel licht toucheerde, het nakijken. Op slag van rust dwarrelde een vrije trap van diezelfde Ünal nog net naast het doel van Zwarthoed.

Na een uur kreeg Go Ahead Eagles echter steeds meer grip op de wedstrijd. De Deventenaren gaven het thuispubliek precies dát wat het verdiende: strijd en aanvallend voetbal. De gelijkmaker hing in de lucht, maar viel niet. Sterker nog: het was opnieuw Celina die dicht bij een doelpunt was. Wéér bood de paal uitkomst voor Go Ahead Eagles.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen