Crystal Palace zet Pardew net voor kerst op straat

22 december 2016, 16:22

Crystal Palace heeft Alan Pardew met zachte hand op straat gezet. De nummer zeventien van de Premier League meldt op haar eigen website de manager gevraagd te hebben terug te treden als hoofdcoach. Over een vervanger kan de club nog niets kwijt, maar gezien de drukke periode die in het verschiet ligt hopen ze snel iets bekend te maken.

Voorzitter Steve Parish is niet helemaal duidelijk over de reden van het vertrek van Pardew en bedankt hem vooral voor zijn inzet. De resultaten van Palace zijn op dit moment natuurlijk wel alles behalve denderend. De club haalde immers vier punten uit de laatste tien duels. Toch leek het de laatste weken juist beter te gaan. Eerst werd Southampton met 3-0 verslagen, daarna we er gelijk gespeeld bij Hull City en had de ploeg het redelijk op orde tijdens nipte nederlagen tegen de grootmachten Manchester United en Chelsea. Het bleek echter niet genoeg voor Pardew. 

"Ik heb een speciale band met de club en hoop dat dit daar niets aan veranderd", zegt Pardew zelf in een korte verklaring. "Ik vind het jammer dat mijn tijd hier ten einde is gekomen, maar ik wens iedereen het beste toe. Vooral de fans die uitzonderlijk waren."

Bijna twee jaar geleden nam Pardew het stokje over van de toen ontslagen Neil Warnock. In het restant van dat seizoen leidde hij Crystal Palace knap naar de tiende positie in de Premier League, een recordpositie voor de club. Het jaar daarop werd zijn ploeg netjes vijftiende en werd de finale van de FA Cup behaald, waarin het Manchester United van Louis van Gaal te sterk was.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen