Kluivert voelt zich op zijn plek bij Paris Saint-Germain

31 december 2016, 13:17

Patrick Kluivert begrijpt dat hij afgelopen zomer voor verbazing zorgde door als technisch directeur aan de slag te gaan voor Paris Saint-Germain. Kluivert is inmiddels een half jaar bezig voor de club uit Parijs en voelt zich op zijn plek in Frankrijk.

"Dat mensen moeten wennen aan mij als technisch directeur, snap ik. Ik was zelf al verrast, dus wat moeten de mensen dan wel niet denken? Maar net als met trainer worden of een ander beroep uitoefenen: eens moet de eerste keer zijn. Ik ben heel dankbaar voor deze kans", vertelt Kluivert in gesprek met De Telegraaf.

Eigenaar Nasser Al-Khelaifi stelde Kluivert aan als directeur. De oud-international was daarvoor als analist op het EK actief voor een Qatarese zender van Al-Khelaifi. "Hij kijkt natuurlijk vaak naar zijn eigen tv-kanaal en negen van de tien keer was mijn gezicht te zien. Ik denk dat hij daar een goed gevoel aan overhield."

"Ik heb deze functie in het verleden nooit bekleed en ben geen voormalig speler van PSG, dus dat maakt het er niet makkelijker op. Maar op basis van wat ik als speler heb meegemaakt, kan ik de vertaalslag naar een directiebesluit maken. Ik heb op het hoogste niveau gevoetbald, met de beste spelers gespeeld."

"Daardoor kom ik makkelijker binnen bij de grote clubs. Mijn functie gaat me tot dusver goed af en ik voel me er lekker bij. Het directeurschap verrijkt mijn leven. Het is fantastisch om voor zo'n topclub te werken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen