Wang stelt nieuwe directeur aan bij ADO Den Haag

Jw
2 december 2016, 09:22
Foto: © ProShots

ADO Den Haag heeft in rap tempo een nieuwe interim-bestuurder gevonden voor de positie van algemeen directeur. Gisteren (dinsdag) liet de Haagse Eredivisionist nog weten dat het niet verder gaat met Jan Willem Wigt. Mattijs Manders is vandaag al benoemd als diens tijdelijke opvolger.

De omstreden clubeigenaar Hui Wang stelt dat de beslissing noodzakelijk was. "De wijzigingen die wij moesten aanbrengen in het management waren helaas onvermijdelijk. We denken dat wij met deze wijzigingen een grote volgende stap kunnen maken in het ontwikkelingsproces", stelt de Chinese grootaandeelhouder in een persbericht.

Wang kwam de afgelopen tijd vooral in het nieuws, omdat de beloofde miljoenen maar niet naar Den Haag kwamen. De Chinees belooft de fans zekerheid voor de komende tijd. "United Vansen (sportmarketingbureau van Wang, red.) gaat verder met het opstellen van een succesvol plan voor de lange termijn voor ADO Den Haag. Stabiliteit en ontwikkeling zijn de speerpunten voor de club in de komende tien jaar. ADO Den Haag zal altijd op de steun van United Vansen kunnen rekenen", stelt Wang.

Manders is geen onbekende van de club. Hij was in 2011 al eens eerder enkele maanden werkzaam als algemeen directeur van ADO Den Haag. Manders is alweer de derde directeur die Wang aanstelt. Naats Wigt werd eerder Maarten Fontein, die ook een verleden heeft bij Ajax, al weggestuurd na een conflict.

Door de in de media uitgebreid toegelichte kloof tussen de eigenaar en het clubbestuur hebben veel fans van ADO Den Haag het inmiddels gehad met de Chinese zakenman, wat onder andere te zien was aan spandoeken in het stadion (zie foto).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen