Beladen trip voor Real Madrid; plan voor uitstel ligt klaar

27 oktober 2017, 10:51
Foto: © ProShots

Het tripje van Real Madrid naar Girona, waar komende zondag gevoetbald moet worden in de Primera División, staat misschien op losse schroeven. Het duel tussen Girona FC en Real Madrid wordt mogelijk uitgesteld als de Catalaanse overheid besluit om de onafhankelijkheid uit te spreken. Dat melden diverse media in Spanje.

Catalonië heeft al een tijdje het streven om zich los te trekken van Spanje, maar het is nog steeds niet duidelijk of de autonome regio daadwerkelijk onafhankelijk zal worden. Door de politieke spanning ligt er, zo blijkt uit een document van Onda Cero, in ieder geval bij de lokale autoriteiten een plan klaar om de wedstrijd Girona-Real Madrid uit te stellen. Dit plan kan in werking treden als de Catalaanse onafhankelijkheid uitgesproken wordt.

De beveiliging van en rond het Estadi  Montilivi van promovendus Girona wordt zeer serieus genomen. Eerder dit seizoen werd de wedstrijd tussen FC Barcelona en Las Palmas al zonder publiek afgewerkt wegens de spanning in Catalonië. Dat gebeurde tijdens een officieus referendum onder de Catalanen.

Real Madrid-coach Zinedine Zidane stelt dat hij zich geen zorgen maakt over de beladen trip naar Girona. "We zijn niet bezorgd, niets verandert onze trip daarheen. De beveiliging zal net zo goed als anders zijn", zegt Zidane na de 0-2 zege op CD Fuenlabrada in de Copa del Rey. "We gaan ook spelen zoals we altijd doen, we denken niet aan andere dingen dan aan het voetbal. Ik ga ook geen bijzondere dingen vertellen aan de spelers."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen