Jong Ajax viert periodetitel: "Natuurlijk zijn de spelers blij"

28 oktober 2017, 09:11
Jong Ajax viert periodetitel:

Voor Ajax was het vrijdag reden voor een klein feestje. De beloftenploeg won de eerste periodetitel van de Jupiler League, al kunnen de Amsterdammers daar verder niets mee. Als Jong Ajax mag de ploeg van Michael Reiziger niet spelen om promotie. Daarom kon ook nummer twee NEC juichen.

Jong Ajax won vrijdag op bezoek bij FC Eindhoven met 2-3. Dat was voldoende om belagers NEC en Fortuna Sittard - dat zijn glazen ingooide door te verliezen bij De Graafschap - voor te blijven. "Het is een prijs, niet dé prijs", zegt Reiziger tegen Ajax TV. "Natuurlijk zijn de spelers blij, zij hebben hier naartoe gewerkt."

Makkelijk ging het niet in Eindhoven. De overwinning kwam uit de tenen. "Ongelooflijk. De eerste helft speelden we echt heel goed. We kregen kans op kans", blikt captain Leon Bergsma terug. "Zij kregen één, twee kansen en scoorden op slag van rust wel. Dat was een domper. Maar ons veldspel was goed en daar konden we mee verder in de tweede helft."

Na rust boog Jong Ajax de achterstand om. Dani de Wit hielp Ajax aan de gelijkmaker. Carel Eiting en opnieuw De Wit brachten de Amsterdammers in veilige haven. De aansluitingstreffer van Mart Lieder viel te laat. "Eerst dacht ik wel: wordt het zo'n dag met alleen maar pech? We hielden vertrouwen, en wisten dat we een paar klassen beter waren", aldus Bergsma. "In de tweede helft hebben we dat ook gezien. We maakten snel de 1-1, en was het geloof helemaal terug."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen