Lachende gezichten bij AZ: "We hebben het goed gedaan"

27 oktober 2017, 07:58
Foto: © ProShots

Waar PSV met hangen en wurgen ten koste van FC Volendam doorging in het toernooi om de KNVB Beker, beleefde AZ op haar beurt een gemakkelijke avond. De ploeg van coach John van den Brom liet zien met wat voor overtuiging je de klus moet klaren tegen een ploeg uit de Jupiler League. Dankzij goals van Stijn Wuytens, Wout Weghorst (tweemaal) en Jonas Svenssen werd het 0-4 bij Almere City FC.

Van den Brom stelt dat 'winnen een must is' in het bekertoernooi en noemt het voor de camera van AZ TV 'een prima overwinning'. De trainer vindt het vooral mooi dat AZ de voet niet van het gaspedaal deed in Flevoland. "We zijn de tweede helft heel goed begonnen en doorgegaan met ons spel. We bleven spelen met veel druk, snelheid en agressiviteit. Dan dwing je ook fouten af bij de tegenstander. We hebben onszelf in de positie gebracht waarin we het makkelijk konden uitspelen, maar zijn wel in een hoog tempo blijven spelen, zodat we de score hoog konden houden. Dat is mij ontzettend goed bevallen", glimlacht Van den Brom.

Ook Weghorst, die de 0-2 en 0-3 aantekende in het Yanmar Stadion van Almere City, heeft een goed gevoel overgehouden aan het bekerduel. "Ik denk dat we het goed gedaan hebben. We zijn geen moment in de problemen gekomen en waren veruit de bovenliggende partij. Dat hebben we uitgebouwd naar een goede en overtuigende score", vertelt Weghorst via de officiële kanalen van AZ.

AZ, dat in de loting voor de achtste finale gekoppeld werd aan Jupiler League-verrassing Fortuna Sittard (uit), gaat zich nu klaarstomen voor het duel met sc Heerenveen (uit) van komende zondag. "We halen een hoop vertrouwen uit de afgelopen overwinningen. Dat vertrouwen moeten we meenemen naar Heerenveen. Als we dan met dezelfde instelling, beleving en kwaliteit spelen, ben ik ervan overtuigd dat we ook daar een goed resultaat kunnen halen", stelt Weghorst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen