Real-preses kan zich geen Liga zonder Barça voorstellen

18 oktober 2017, 14:51
Foto: © ProShots

Real Madrid is ieder seizoen weer verwikkeld in een hevige concurrentiestrijd met FC Barcelona, maar het is door de politieke spanningen tussen Catalonië en Spanje nog maar de vraag of Barça in de toekomst nog wel in de Spaanse competitie zal uitkomen. Florentino Perez, de voorzitter van Real Madrid, hoopt en denkt van wel.

Perez zegt in een interview met El Espanol dat hij ervan overtuigd is dat Catalonië niet onafhankelijk wordt en dat Barcelona in La Liga actief zal blijven. Ondanks een ingezet Catalaans referendum, waarin gestemd werd over onafhankelijkheid, denkt de preses van Real Madrid dat er geen scheiding komt. "Ik kan me geen Spanje zonder Catalonië voorstellen en ook geen La Liga zonder Barcelona", aldus Perez.

Onlangs maakte Gerard Piqué als ras-Catalaan een beladen uitstapje bij de Spaanse ploeg. De verdediger van Barça zei dat hij de dialoog aan wilde gaan en voor La Roja uit wil blijven komen, maar hij kon rekenen op veel boegeroep, omdat hij het zich achter het Catalaanse streven naar onafhankelijkheid schaart. "Ik denk dat de beste spelers moeten uitkomen voor de nationale ploeg en dat daar sprake is van een eenheid en een goede sfeer. Dat heb ik de afgelopen wedstrijden ook gezien", aldus Perez. "We hebben ons geplaatst voor het WK in Rusland en moeten de goede sfeer van de afgelopen interlands vasthouden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen