Reiziger denkt niet na over Ajax 1: "Maar je weet het nooit"

27 oktober 2017, 08:53
Foto: © ProShots

Op deze vrijdag valt de beslissing in de eerste periode van de Jupiler League. Wint Jong Ajax bij FC Eindhoven, dan hebben de Amsterdamse talenten de periodetitel binnen. Coach Michael Reiziger ziet het vooral als een mooie bevestiging, als het lukt.

Vorig seizoen werd Jong Ajax al de winnaar van de derde periode in de Jupiler League en nu kan het dus weer raak zijn. "Periodekampioen zou erg mooi zijn", zegt Reiziger in gesprek met de NOS over de lonkende award. "Elke prijs is een prijs, vind ik. Het is geen grote prijs, maar het is een prijs voor een periode. Een soort bevestiging", aldus Reiziger. Het tekent Reiziger als coach dat hij misschien wel net zo graag goed speelt als dat hij wint. "Ik ben niet verrast dat het zo goed gaat, omdat de groep heel veel kwaliteit heeft. In mijn ogen is kwaliteit nog altijd de voorwaarde om mooie wedstrijden te spelen én te winnen", stelt Reiziger.

De voormalig rechtsachter van onder meer Oranje, Ajax en FC Barcelona trok afgelopen zomer de deur achter zich dicht bij Sparta, dat grote plannen met hem had. Hij moest eigenlijk uiteindelijk het stokje overnemen van hoofdcoach Alex Pastoor. "Op den duur zou ik mijn rol als assistent inruilen voor het hoofdtrainerschap. Pastoor zou op zijn beurt dan de technische zaken gaan bekleden", aldus Reiziger, die dus voor een andere kans opteerde. Hij verkaste naar (Jong) Ajax. "Toen Ajax mij belde, heb ik het Pastoor direct verteld. Wij hebben een goede band en Alex zei mij dat ik het moest doen. Hij zei dat het een mooie kans was."

Of hij ooit voor het hoofdtrainerschap zal gaan bij Ajax, durft Reiziger niet te zeggen. "Maar je weet het nooit. Marcel Keizer kwam van Jong Ajax, Frank de Boer deed het vanaf de A-junioren en ook Louis van Gaal ging van de A-junioren naar het eerste elftal. Daar is niks over te zeggen..."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen