Napoli weer koploper na zege, puntverlies voor Roma en Milan

26 november 2017, 17:16

Napoli heeft de koppositie in de Serie A weer overgenomen van Internazionale. Een zeer moeizame overwinning op het geplaagde Udinese was genoeg voor de zege. Winnen lukte AS Roma en AC Milan niet: zij kwamen zondagmiddag beide niet verder dan een gelijkspel. 

Udinese - Napoli

Koploper Napoli kende een lastige middag op bezoek bij het geplaagde Udinese, waar trainer Massimo Oddo aan zijn eerste competitieduel begon. Daarin had hij geen ruimte gemaakt in het elftal voor Bram Nuytinck. Zonder de Nederlandse centrale verdediger hield Udinese lang stand, maar na een goed half uur brak Jorginho uit een strafschop de ban. Hoewel hij in eerste instantie miste, was het in de rebound wel raak. Het bleek de enige goal van de middag, al was die wel genoeg voor Dries Mertens en co. om de koppositie weer te heroveren van Internazionale.

{image[312296][right-half][]}Genoa - AS Roma

Met Kevin Strootman in de basis slaagde AS Roma er niet in om te winnen op bezoek bij Genoa. Ondanks een voorsprong via Stephan El Shaarawy (0-1) en meerdere grote kansen van onder andere Strootman, hij raakte de lat, bleven de Romeinen niet overeind. Een rode kaart Daniele de Rossi, na een beoordeling van de video-arbiter, voor een slaande beweging leidde de ommekeer in én de bezoekers een penalty op. Die was wel besteed aan Gianluca Lapadula, waardoor beide ploegen een punt pakten. Daarmee haakt de ploeg van Strootman voorlopig af in de titelstrijd.

AC Milan - Torino

In eigen huis kon AC Milan goede zaken doen als het zou winnen van concurrent Torino, dat met de tiende plaats slechts een plek lager staat in de Serie A dan de Rossoneri. Hoe de ploeg van Vincenzo Montella ook probeerde, het kon geen vuist maken tegen Torino. Het doelpuntloze gelijkspel is de volgende klap voor de grootmacht, die toch al zo'n teleurstellend seizoen kent. 

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen