Chelsea en Arsenal stellen teleur met bloedeloos gelijkspel

10 januari 2018, 22:59   Bijgewerkt: 11 januari 2018, 00:42

In een weinig spectaculaire Londense derby hebben Chelsea en Arsenal elkaar op 0-0 gehouden. The. Gunners beperkten zich zonder Alexis Sanchéz en Mesut Özil in de basis grotendeels tot verdedigen. Chelsea probeerde het nog wel, maar kwam daarbij tot weinig echt grote kansen. Het tweede League Cup-treffen in deze halve finale vindt op 24 januari plaats in het Emirates Stadium en is derhalve beslissend.

Na het spektakelstuk van vorige week, een 2-2 gelijkspel in de competitie, waren de verwachtingen op Stamford Bridge hooggespannen. Deze werden echter geen moment waargemaakt. In dat Premier League-treffen had Arsenal het beste van het spel, ditmaal waren de rollen omgedraaid. Chelsea begon fel, maar creëerde weinig kansen. Twee schoten van Victor Moses en een kopbal van Cesc Fabregas waren de voornaamste wapenfeiten.

Arsenal kwam op haar beurt niet verder dan een mislukt schot van Alexandre Lacazette en een geplaatste poging van Alex Iwobi. Het was de oogst van een zeer povere eerste helft. In de tweede helft deed Chelsea nog wel enige moeite om er een attractieve wedstrijd van te maken. The Blues maakten hun intenties met een gevaarlijke kopbal van Andreas Christensen meteen na rust duidelijk. Veel verder dan enkele kleine kansjes kwam de ploeg van Antonio Conte echter niet.

Bekergoalie David Ospina kon zijn Arsenal-doel dan ook zonder enige moeite schoon houden. Arsène Wenger bracht op zijn beurt nog wel Alexis Sanchéz binnen de lijnen, maar veel gevaar leverde dit niet meer op. Er ging aan beide kanten zoveel mis, dat een doelpuntloos gelijkspel eigenlijk geen verrassing mag heten. Het duel betekende wel het eerste optreden van de video assistent referee in de League Cup. Deze videoscheidsrechter werd viermaal geraadpleegd, maar kende geen significante invloed op het wedstrijdverloop.

AZ - Ajax: Win 20 keer je inzet als er gescoord wordt!

AZ - Ajax: Win 20 keer je inzet als er gescoord wordt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen