Ten Hag heeft twijfels over fitheid van WK-gangers en aanwinsten

18 juli 2018, 22:06

Erik ten Hag heeft grote twijfels of aanwinsten Daley Blind en Dusan Tadic al fit genoeg zijn om in actie te komen namens Ajax tegen Sturm Graz in de voorronde van de Champions League. De oefenmeester twijfelt eveneens over de fitheid van zijn WK-gangers, maar wil ze anderzijds graag gebruiken voor het cruciale duel. Een dilemma voor de Ajax-coach.

"Je kán gewoon niet over het fysieke heen stappen. Ik kan straks niet beginnen met vier spelers die niet in staat zijn om maar veertig minuten te spelen", vertelt Ten Hag over zijn drie WK-gangers (Kasper Dolberg, Lasse Schöne en Hakim Ziyech) en twee laste minute aanwinsten tegenover het Algemeen Dagblad. De kans dat er een flink aantal van hen start over een week, is dus klein.

Toch weet Ten Hag – die baalt hoe het seizoen is opgebouwd ("Vijftien dagen na een WK-finale alweer aan een nieuw seizoen beginnen kán niet goed zijn voor de kwaliteit van het voetbal") – hoe met dit bijltje te hakken. Met FC Utrecht begon hij een jaar geleden zelfs nóg eerder in de Europa League-voorronde, toen met een goed resultaat tegen FC Valletta. Destijds werd er echter geen WK afgewerkt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen