De Jong helpt PSV in extremis aan zege tegen prima spelend PEC

25 augustus 2018, 22:43   Bijgewerkt: 25 augustus 2018, 22:56

PSV heeft in aanloop naar de return tegen BATE Borisov ternauwernood de derde Eredivisie-wedstrijd van het seizoen gewonnen. Op bezoek bij het voor aanvang nog puntloze PEC Zwolle kwam de regerend landskampioen op voorsprong via Luuk de Jong, maar een na rust uitstekend voetballend PEC kwam in de tweede helft dankzij een parel van Vito van Crooy langszij. In de derde minuut van de blessuretijd zorgde De Jong alsnog voor treurnis in Zwolle en ontlading bij PSV: 1-2.

Het hield dit seizoen voorlopig nog niet over in Zwolle. De plaatselijke trots PEC haalde aardig wat aankopen naar de stad, maar punten binnenhalen zat er nog niet in. Voor aanvang waren de Zwollenaren nog de enige puntloze ploeg in de Eredivisie, want er werd verloren van sc Heerenveen en FC Utrecht. PSV won wél van Utreg en deed dat afgelopen weekend ook op bezoek van Fortuna Sittard. Tevens tankte het in Wit-Rusland vertrouwen, want daar was het met 2-3 te sterk voor BATE Borisov.{image[328339][right-half][]}

De eerste minuut van PEC was in ieder geval veelbelovend en tegelijkertijd alleszeggend over het begin van dit seizoen: Mike van Duinen ging na 46 tellen naar het gras na contact met Jeroen Zoet, waarna Björn Kuipers besloot een pingel te geven. De PSV-doelman herstelde zijn fout door de inzet van Van Duinen uit de rechterhoek te ranselen.

Het bleek het enige echte wapenfeit van PEC voor een lange tijd, want PSV nam al snel het heft in handen. De regerend landskampioen speelde niet eens zo best, maar kreeg wel kansen op de openingstreffer. Denzel Dumfries faalde echter vanaf een meter of anderhalf en Hirving Lozano raakte met een spectaculaire poging de bovenkant van de lat na een goede voorzet van Angeliño. Het duurde tot een paar minuten voor rust totdat de Eindhovenaren op voorsprong kwamen: Luuk de Jong kopte een voorzet van Lozano prima binnen en zorgde met zijn eerste seizoenstreffer voor de 0-1 ruststand. 

Na rust was start van PEC opnieuw uitstekend. Nu leidde het wel tot een treffer: Vito van Crooy kon al dribbelend het hele veld oversteken en vond met een knal vanaf een meter of vijfentwintig de rechterhoek: 1-1. Het bleek het startsein van een moeizame tweede helft voor PSV, want de Eindhovenaren kwamen nauwelijks meer gevaarlijk voor het doel van Mickey van der Hart. PEC voetbalde eigenlijk een stuk makkelijker en was dreigender.

Kansen kwamen er wel in de tweede helft, voor PEC welteverstaan. Younes Namli schoot op de bovenkant van de lat en aan de hand van uitblinker Van Crooy zorgde de Zwollenaren voor een wankelende PSV-defensie. Het leverde geen overwinning op, want PSV zorgde met de enige echte kans in de tweede helft voor de 1-2. De Jong liep in blessuretijd zijn en PSV' tweede binnen. Een deceptie van jewelste voor PEC, dat gezien de tweede helft gewoon had moeten en kunnen winnen. PSV gaat met een heerlijk gevoel de return tegen BATE in.

Opstellingen en beoordelingen*

PEC Zwolle: Mickey van der Hart 6; Bram van Polen 5 (52. Kenneth Paal 6), Darryl Lachman 4,5, Sepp van den Berg 6, Kingsley Ehizibue 6; Clint Leemans 6, Denis Genreau 5,5 (65. Zian Flemming 6), Rick Dekker 6 (81. Gustavo Hamer -); Younes Namli 6,5, Mike van Duinen 6,5, Vito van Crooy 7,5.

PSV: Jeroen Zoet 6,5; Denzel Dumfries 5,5 (74. Jordan Teze -), Daniel Schwaab 6, Nick Viergever 6, Angeliño 7; Dante Rigo 4,5 (81. Donyell Malen -), Jorrit Hendrix 5,5, Gastón Pereiro 4,5 (65. Mauro Junior 5,5) ; Hirving Lozano 6,5, Luuk de Jong 7, Steven Bergwijn 6.

Man of the match: Vito van Crooy

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen