Promes geeft zijn visitekaartje af als wingback van Sevilla

8 december 2018, 18:29

Quincy Promes heeft indruk gemaakt in het competitieduel van Sevilla met Valencia, dat zaterdagmiddag eindigde in een gelijkspel (1-1). Trainer Pablo Machin gebruikte de Nederlander in het 3-5-2-systeem als wingback. Promes vervulde die rol met verve. Hij leverde een veelzeggende statistiek af: Promes was bij Sevilla de speler met de meeste tackles en intercepties.

Promes voerde zijn verdedigende taken goed uit. Dat moest ook, want thuisploeg Valencia drong Sevilla regelmatig terug. Zeker na gelukkige voorsprong van Sevilla via Pablo Sarabia. Valencia zette invaller Denis Cheryshev op de oud-speler van FC Twente en Go Ahead Eagles, maar de Russische WK-uitblinker moest zijn meerdere erkennen in de duels met Promes. Ook aanvallend stond hij zijn mannetje. De international bracht André Silva nog in stelling, maar de Portugees mikte op de paal en verzuimde het duel te beslissen.

Smetje op het optreden van Sevilla was dat Valencia in blessuretijd nog de gelijkmaker maakte. Dat betekent dat koploper FC Barcelona de voorsprong op de Andalusiërs verder uit kan breiden. Barça speelt zaterdagavond nog tegen Espanyol.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen