Keizer en Dost verliezen derby en haken af in titelrace

3 februari 2019, 20:52

Sporting Portugal zal dit seizoen geen prominente rol spelen in de Portugese titelrace. De club van trainer Marcel Keizer heeft zondagavond voor de vierde keer in vijf wedstrijden puntenverlies geleden. Op eigen terrein werd de stadsderby tegen Benfica met 2-4 verloren. Bas Dost was één keer trefzeker voor de thuisploeg.

Onlangs pakte Keizer met Sporting zijn eerste prijs, maar in de competitie zijn de prestaties de voorbije tijd ondermaats. Tegen Benfica had de club van de Nederlandse trainer een goede slag kunnen slaan, maar de stadgenoot bleek een maatje te groot. Het verschil werd al in de eerste helft gemaakt. De opgeleefde Haris Seferovic opende na tien minuten de score, waarna Joao Felix de marge verdubbelde.

Sporting deed vervolgens via Bruno Fernandes wat terug, maar Rúben Dias zorgde er vlak na rust voor dat Benfica weer met een verschil van twee goals leidde. Door vanaf elf meter raak te schieten gooide Pizzi een kwartier voor tijd de wedstrijd definitief in het slot. Na een overtreding die Benfica-doelman Odisseas Vlachodimos rood opleverde, mocht vlak voor tijd ook Dost vanaf elf meter aanleggen. Zijn doelpunt kwam echter wel te laat voor een spannend slotstuk. 

Sporting ligt nu tien punten achter op koploper FC Porto, dat ook nog een wedstrijd minder heeft gespeeld. Benfica heeft acht punten voorsprong op de club van Keizer en ook Sporting Braga, dat derde staat, heeft zeven punten meer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen