Solari beschermt geschorste Ramos: "Het was een strikvraag"

16 februari 2019, 17:50

Er is nog altijd veel discussie over de gele kaart die Sergio Ramos pakte tegen Ajax. De verdediger van Real Madrid haalde Kasper Dolberg onderuit en liet na afloop weten dat hij die kaart bewust pakte, zodat hij met een schone lei aan de kwartfinale kan beginnen. Volgens Santiago Solari ligt het anders.

Ramos zei na het duel dat hij de kaart bewust pakte, zodat hij geschorst is voor de return. Die verklaring veranderde hij later. Mogelijk hangt de verdediger een langere schorsing boven het hoofd, omdat de UEFA het kan zien als spelbederf. "Wat Sergio betreft, hij heeft een duidelijke verklaring afgelegd", zegt Solari zaterdag. "Het was een strikvraag van de media. Jullie hebben zo jullie methoden, dat zijn jullie wapens. Ramos bedoelde dat hij de overtreding forceerde, niet de gele kaart."

Ramos zelf sprak zich eerder vandaag ook nog uit over het incident. "Ik ben zeer verrast door dit alles. Ik wilde de overtreding maken, die was onvermijdelijk. Het was niet om een schorsing te forceren", zei hij tegen Marca. De Real-aanvoerder wist dat hij op scherp stond. "Maar ik had geen keuze. Dit was een erg gevaarlijke counter in de 88ste minuut. Daarom zei ik na afloop dat ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niets van een schorsing zou weten. Ik had geen andere keus door de overtreding te maken. Dat bedoelde ik met moeilijke beslissingen maken in het voetbal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen