Tottenham Hotspur heeft blunder nodig om Newcastle te kloppen

2 februari 2019, 15:35

Wat midweeks mislukte bij Manchester City, lukte Tottenham Hotspur zaterdagmiddag wel: winnen van Newcastle. De Londenaren, zonder Vincent Janssen in de wedstrijdselectie, hadden wel een fout van doelman Martin Dbravka nodig om het ultradefensieve Newcastle te kloppen: 1-0, dankzij Heung-min Son.

Newcastle United kwam bepaald niet naar Wembley om het publiek te vermaken. The Magpies parkeerden  de bus en gaven nauwelijks een krimp. Af en toe vond Tottenham een gaatje in de defensie. Zo liet Lucas Moura een vrije kopkans onbenut en raakte Erik Lamela met zijn hoofd de paal. De bezoekers stelden daar een aantal keer een gevaarlijke omschakeling tegenover. Een poging van Salomon Rondon belandde ook op de paal en Hugo Lloris tikte ternauwernood een schot van Ayoze Perez uit de bovenhoek.

Tottenham kreeg het maar niet voor elkaar om de defensie van Newcastle kapot te spelen. Het zat Spurs overigens ook niet altijd mee, bijvoorbeeld met een handige hakbal van Christian Eriksen die Fabian Schär van de lijn haalde. Dat stukje geluk had Son in de slotfase wel aan zijn zijde. De Zuid-Koreaan, vorige week nog actief op de Azië Cup en afgelopen woensdag ook al beslissend tegen Watford, zag dat doelman Dbravka zich verkeek op zijn verraderlijke schot.

Daarmee schoot Son Tottenham naar voorlopig de twee plek, die het in ieder geval tijdelijk overneemt van Manchester City. The Citizens komen zondagmiddag in actie tegen Arsenal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen