Nederland loopt iets in op UEFA-coëfficiëntenlijst

26 juli 2019, 08:31

Door de prestaties van PSV, AZ en FC Utrecht in hun voorrondes van de Champions League en Europa League heeft Nederland wat terrein weten te winnen op de coëfficiëntenlijst van de UEFA. De belangrijkste concurrent op die lijst, Oostenrijk, komt hierdoor weer een beetje meer in het vizier.

Nederland bezet momenteel de twaalfde plaats op die UEFA-coëfficiëntenlijst. Voordat PSV dinsdagavond in actie kwam, stond de teller van ons land op 26.350 punten. PSV, AZ en FC Utrecht moesten dat aantal deze week omhoog zien te krijgen. De Eindhovenaren gaven dinsdag meteen het goede voorbeeld door in de absolute slotfase met 3-2 van FC Basel te winnen. Hierdoor mocht Nederland één punt op de coëfficiëntenlijst bijschrijven. Normaal gesproken levert een Europese overwinning twee punten op, maar in de voorrondes wordt dit gehalveerd.

AZ en FC Utrecht kwamen gisteravond allebei niet verder dan een gelijkspel. AZ speelde doelpuntloos gelijk tegen BK Häcken en Utrecht sleepte met moeite een punt uit het vuur tegen Zrinjski Mostar, al had dat gezien de kansenverhouding een overwinning voor Utrecht moeten zijn. Deze twee remises leveren Nederland allebei een halve punt op de UEFA-lijst op.

Vijf clubs

In totaal pakten de Nederlandse clubs dus twee punten. Dat aantal wordt vervolgens vanwege UEFA-regels gedeeld door het aantal clubs dat nog Europees actief is. Voor Nederland zijn dat er vijf en dus blijft er 0,4 punt over op de UEFA-coëfficiëntenlijst en staat ons totaal nu op 26.750 punten. Voor concurrent Oostenrijk kwam gisteren alleen Strum Graz in actie en zij verloren met 2-0. Oostenrijk blijft daardoor op 27.925 punten staan en ziet Nederland dus iets inlopen. Enige nuance is wel op z'n plaats, want Oostenrijk heeft net als Nederland nog vijf teams in Europa en kan daardoor nog de nodige punten gaan halen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen