Presentatie bij Barça zorgt voor 'klein beetje' emotie bij De Jong

6 juli 2019, 08:52

Frenkie de Jong werd vrijdagavond officieel gepresenteerd bij FC Barcelona. Na het tekenen van zijn contract werd de 22-jarige middenvelder door zo'n twintigduizend supporters verwelkomd in het Camp Nou. De Jong zwaaide wat naar het publiek, hield af en toe de bal hoog en speelde een positiespel met wat jeugdspelers.

Het was een mooie, maar ook een vermoeiende dag, stelt De Jong. "Dus ik ben ook wel weer blij dat het achter de rug is", aldus de van Ajax overgekomen middenvelder tegenover de NOS. Het betreden van het veld van Camp Nou was een mooi gevoel, vertelt de Oranje-international. "Je denkt dan aan veel dingen teurg. Niet dat je emotioneel wordt, maar misschien toch een klein beetje als je de mensen je naam hoort scanderen."

Bij Barcelona wil De Jong zoveel mogelijk minuten maken en prijzen winnen. "Of ik de aangever word van Messi? Zo wil ik mezelf zeker niet noemen. Ik moet eerst gaan zorgen dat ik goed en veel ga spelen, dan zien we uiteindelijk wat eruit komt", aldus De Jong, die weet dat hij in de voetsporen treedt van de legendarische Johan Cruijff. "Ik heb het vaker gezegd: ik wil mezelf totaal niet vergelijken met Johan Cruijff. Ik denk dat hij de beste voetballer is die Nederland ooit heeft gehad. Hij heeft zelfs het voetbal helemaal veranderd. Daar kom ik echt niet bij in de buurt en daar zal ik niet bij in de buurt komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen