NEC-directeur Van Schaik: "Kampioenschap niet reëel"

10 augustus 2019, 13:21
Foto: © ProShots

NEC-directeur Wilco van Schaik vindt het niet realistisch dat zijn club dit seizoen kampioen wordt in de Keuken Kampioen Divisie. De Nijmeegse formatie begon vrijdag ook teleurstellend aan de nieuwe jaargang, met een 2-1 thuisnederlaag tegen FC Eindhoven.

"Het is niet reëel", antwoordt Van Schaik op de vraag van Omroep Gelderland of NEC dit seizoen kampioen moet worden. "Aan onze stand zijn we verplicht om de nacompetitie te halen, maar we moeten wel onze plek weten, dit seizoen. We hebben pas drie nieuwe spelers gehaald, omdat we kritischer zijn dan ooit. We kunnen ons simpelweg geen fout permitteren, omdat we financieel geen risico's kunnen nemen."

"De spelersbegroting is met meer dan een half miljoen euro gedaald. Daarom passen we ook jeugd in, dit seizoen. Maar die is wispelturig en daar kun je niet direct van alles van verwachten", legt Van Schaik uit. "De situatie is gewoon niet rooskleurig. Dus moet je je plannen bijstellen en dat begint bij structuur. Maar natuurlijk, wij willen iedere wedstrijd winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen