Van Aanholt nekt Manchester United met goal in slotfase

24 augustus 2019, 18:04   Bijgewerkt: 24 augustus 2019, 18:10
Foto: © ProShots

Patrick van Aanholt kan even niet meer stuk bij Crystal Palace. De Nederlandse verdediger maakte zaterdag, in de extra tijd, het winnende doelpunt voor de Londense club in de uitwedstrijd tegen Manchester United: 1-2. Voor Manchester United is deze nederlaag een volgende tegenvaller.

Manchester United begon dit Premier League-seizoen twee weken geleden nog zo goed met een klinkende 4-0 overwinning op Chelsea, maar bleef afgelopen weekend steken op een 1-1 gelijkspel bij Wolverhampton Wanderers. Zaterdag, in de derde speelronde, ging het op het eigen Old Trafford tegen Crystal Palace opnieuw mis voor de equipe van manager Ole Gunnar Solskjaer.

In de eerste helft had Manchester United wel meer balbezit dan Crystal Palace en het spel concentreerde zich ook voornamelijk op de helft van de bezoekers, toch gaf het scorebord in de pauze 0-1 aan. Jordan Ayew was in de 32ste minuut verantwoordelijk voor het Palace-doelpunt. Palace-keeper Guaita koos voor een lange uittrap, waarna Manchester United-verdediger Victor Lindelöf het kopduel verloor van Jeffrey Schlupp. Laatstgenoemde kopte de bal door naar Ayew, die door het mistasten van Lindelöf een vrije doortocht naar het United-doel had. Daar maakte hij het oog in oog met keeper David De Gea koel af.

Tot overmaat van ramp moest Manchester United twee minuten na de 0-1 verder zonder Luke Shaw - de verdediger viel uit met een blessure. Kort daarna werd het zelfs nog bijna 0-2, maar ditmaal had De Gea wel een antwoord na een actie van Wilfried Zaha. Wel leek er in de opbouw sprake te zijn van buitenspel, dus een eventueel doelpunt zou sowieso niet hebben geteld. Bij Manchester United ontbrak Timothy Fosu-Mensah overigens vanwege een blessure, Van Aanholt had een basisplaats bij Crystal Palace.

In de tweede helft ging Manchester United nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker, maar daarvoor moest het wel veel geduld hebben. Zelfs een penalty bleek - niet voor het eerst - niet besteed aan de thuisclub. Marcus Rashford raakte in de zeventigste minuut vanaf de penaltystip de binnenkant van de paal en zag de bal vervolgens voorlangs gaan. De strafschop werd toegekend nadat Scott McTominay onderuit was gehaald door Luka Milivojevic.

In de 89ste minuut kwam Manchester United dan toch langszij. Daniel James schoot de bal na een mooie aanval fraai in de kruising. De aanval werd ingeleid door Paul Pogba: de Fransman leed eerst nog balverlies, maar heroverde het speeltuig zelf en stond daarna met een goede pass aan de basis van de 1-1.

Er was zelfs nog hoop op een overwinning voor Manchester United, maar in de derde minuut van de extra tijd leed Pogba opnieuw balverlies. Ditmaal maakte de middenvelder zijn fout niet goed en kon Crystal Palace aanvallen. De opgekomen Van Aanholt kwam via Zaha in balbezit en verraste De Gea met een - ogenschijnlijk houdbaar - schot in de korte hoek: 1-2.

Overige uitslagen:

Brighton & Hove Albion - Southampton 0-2

Sheffield United - Leicester City 1-2

Watford FC - West Ham United 1-3

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen