Slutsky prijst veerkracht Vitesse: "Een fout kan alles kapotmaken"

29 september 2019, 15:06

Er leek lange tijd geen vuiltje aan de lucht voor Vitesse tegen RKC, maar door een rode kaart en daaropvolgende penalty moesten de Arnhemmers toch nog flink aan de bak om met een overwinning van het veld te stappen. Trainer Leonid Slutsky is blij met het optreden van zijn ploeg, maar had gehoopt dat zij het eerder zouden beslissen.

Vitesse kwam al na een kwartier op voorsprong en leek een gemakkelijke middag tegemoet te gaan, tot zes minuten na rust Julian Lelieveld rood kreeg en RKC vanaf de stip gelijkmaakte. "In de eerste helft had het al 3-0 of meer moeten staan", zegt Slutsky tegen FOX Sports. "Je ziet daarna dat één fout alles kapot kan maken." De Rus vond de penalty terecht, de rode kaart kon hij lastig zien vanaf zijn positie. "Ik heb respect voor de beslissing."

Ondanks de dubbele tik van de rode kaart en benutte penalty kwam Vitesse als winnaar uit de strijd door eveneens een strafschop binnen te schieten. "Ik ben blij met hoe we terugkwamen", zegt Slutsky. "Dat was niet voor het eerst. Maar het was dit keer een lastige wedstrijd voor ons. En wij hebben nog niet het niveau om heel makkelijk een tegenstander te verslaan."

Lees ook: Vitesse verslaat met tien man RKC Waalwijk in moeizaam duel

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen