Wijnaldum helpt Liverpool aan zevende overwinning in successie

28 september 2019, 15:32

Het is nog geen enkele ploeg gelukt om Liverpool punten afhandig te maken in de Premier League. Sheffield United was aardig op weg, maar moest zaterdag uiteindelijk toch het hoofd buigen. De enige goal werd gemaakt door Georginio Wijnaldum: 0-1. Liverpool heeft alle zeven wedstrijden tot dusver in winst omgezet.

Liverpool had liefst 74 procent balbezit in de uitwedstrijd tegen Sheffield United. De promovendus focuste zich op verdedigen en tegenhouden. Dat ging aardig, al had Sadio Mané in de eerste helft twee grote kansen die hij allebei om zeep hielp. Het duurde lang totdat Liverpool toesloeg. Dat gebeurde in de zeventigste minuut en gebeurde via Wijnaldum. De middenvelder nam de bal op de slof. De poging was hard, maar recht door het midden en mocht geen probleem zijn voor keeper Dean Henderson. De goalie ging echter totaal de mist in en liet de bal door zijn benen glippen. Uiteindelijk bleek dat cruciaal in de wedstrijd.

Liverpool had dat gelukje echt nodig om de wedstrijd te winnen. Het had in de slotfase nog anders kunnen lopen, als Leon Clarke een van de weinige mogelijkheden wel had benut. Hij faalde echter in de afronding. Dat Liverpool de 0-1 koesterde, bleek uit het feit dat keeper Adrian in de slotfase geel kreeg voor tijdrekken.

Liverpool is na zeven duels nog foutloos in de Premier League. Het heeft nu in totaal liefst zestien Premier League-wedstrijden op rij gewonnen (inclusief vorig seizoen).

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen