Ajax O19 geeft hoofdmacht goede voorbeeld in spektakelstuk

2 oktober 2019, 15:57

Ajax O19 heeft woensdagmiddag het goede voorbeeld gegeven aan de hoofdmacht van de Amsterdammers. In de Youth League werden de leeftijdsgenoten van Valencia verslagen, al werd het in de eindfase nog onnodig spannend gemaakt door het elftal van Johnny Hetinga: 5-3. Youri Regeer was met een hattrick de grote man aan de kant van de bezoekers.

De jonge middenvelder opende de score in Valencia ook al snel. Na een rebound kwam de bal achter hem, waarna hij middels een knappe omhaal de score opende. Vier minuten later verdubbelde ploeggenoot Nordin Musampa, het neefje van oud-Ajacied Kiki Musampa, de score: 0-2.

De uitstekend voetballende Amsterdammers moesten weliswaar vrij snel een tegentreffer incasseren, maar uit een voorzet van Youth League-debutant Kenneth Taylor kopte Regeer voor de pauze de 1-3 binnen en na de pauze was hij ook bij de 1-4 betrokken, al viel de bal uiteindelijk via een Valencia-been binnen. In die fase was Ajax heer en meester en liep het via Regeer zelfs uit naar 1-5.

Niets aan de hand, totdat de Amsterdammers de voet van het gaspedaal haalden en Valencia opeens alleraardigst begon te voetballen. Twintig minuten voor tijd werd het via David Ruiz 2-5 en via een strafschop – die in eerste instantie nog knap gepakt werd door keeper Daan Reiziger – schoot Hugo direct daarna de spanning terug in het duel. Ondanks een hevig slotoffensief (paal en voorlangs) hield Ajax de rijen gesloten en geeft 019 het goede voorbeeld aan de hoofdmacht van Erik ten Hag, die woensdagavond in Mestalla tegen Valencia aantreedt.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen