Heracles boekt dankzij tweede helft ruime zege op PEC

26 oktober 2019, 22:47

Op een mooie zaterdagavond heeft Heracles de Overijsselse derby met 4-0 gewonnen van PEC Zwolle. Waar Heracles nog zwak begon, maar wel via Lennart Czyborra op voorsprong kwam, toonde het in de tweede helft haar andere kant, en overklaste het de streekgenoot. Door doelpunten van Silvester van der Water, Mauro Júnior en Joey Konings werd de eindstand op 4-0 bepaald.

Heracles, een club die tot nu toe een vrij kleurloos seizoen kent, moest het in eigen huis opnemen tegen PEC Zwolle, dat bij winst de aansluiting zou vinden bij de middenmoot. Voor vele Zwollenaren was het een weerzien met hun oude club. Niet alleen PEC-trainer John Stegeman was vele jaren werkzaam in Almelo, ook Iliass Bel Hassani en Thomas Bruns hebben onder contract gestaan bij de Heraclieden.

Bruns, die op de bank begon, moest wegens een liesblessure van Mustafa Saymak, de smaakmaker van de laatste wedstrijden van PEC, al na twintig minuten invallen. Het eerste doelpunt was toen al gevallen, hetzij aan de andere kant. Toen Darryl Lachman de bal na een spaarzame Heracles-aanval niet goed wegwerkte, viel de bal voor de voeten van linksback Lennart Czyborra, die geen moment twijfelde en de bal achter Xavier Mous schoot.

Verdiend was deze voorsprong echter niet. PEC Zwolle was in de beginfase namelijk de betere ploeg. Het team van John Stegeman kon de bal rustig laten rondgaan op het middenveld, en ook op de vleugels kregen de opkomende backs veel ruimte. Heracles, dat weinig aan de dag legde, had veel overtredingen nodig om de bezoekers af te stoppen. Mede hierdoor, en ook door slordige aannames, ontstonden er geen grote kansen voor de Zwollenaren.

Na de goal leken de Heraclieden echter langzaam op stoom te komen. De ploeg van Frank Wormuth koos haar momenten, en was in deze spaarzame aanvallen erg dreigend. Mous werd onder meer getest door Mauro Júnior en Dabney dos Santos, maar kon op hun pogingen gemakkelijk redden. Ook de uitploeg bleef dreigend, vooral wanneer Reza Ghoochannejhad uit de rug van de Almelose verdediging werd weggestuurd. De Iraniër was echter niet in staat deze hoge ballen om te zetten in kansen. De optelsom hiervan was een aantrekkelijk spelbeeld, waarbij er ook voor de neutrale toeschouwer genoeg te genieten viel. Een gelijkmaker voor de bezoekers was, gezien het spelbeeld, echter verdiend geweest.

De tweede helft werd Heracles steeds sterker; de Almeloërs waren erg fel en zetten hoog druk, waar PEC Zwolle het erg lastig mee had. Het leverde veel kansen op, en waar Orestis Kiomourtzoglou en Cyriel Dessers eerder niet effectief waren, was Silvester van der Water wel effectief. Nadat hij na een goede actie van Mauro Júnior, die overigens een van de uitblinkers was, zichzelf vrij zette voor de keeper, was het slecht een koud kunstje om de 2-0 binnen te schuiven.

Daarop besloot Stegeman de debuterende linksback Destan Bajselmani naar de kant te halen, en Lennart Thy binnen de lijnen te brengen. Een korte tijd leken de Zwollenaren hier sterker door te worden, maar al snel was het weer eenrichtingsverkeer naar het doel van Xavier Mous. De 3-0 hing in de lucht, en inderdaad; nadat Joey Konings de bal, na slecht verdedigen van Yuta Nakayama, eerst nog tegen de paal schoot, kon Mauro Júnior de bal via de paal binnen schieten.

Daarna ontstond er nog een hachelijk moment voor het doel van Janis Blaswich, maar de Almelose verdediging, die de hele wedstrijd al goed stond en door juist anticiperen vele omschakelingen inleidde, hield de nul. De Zwolse verdediging toonde in de slotfase echter nogmaals haar zwaktes; Nakayama leverde de bal zomaar in, waardoor Dessers de bal mee kon nemen. De Belgische spits kon de bal daarna afgeven aan Konings, die de bal hard binnenramde en de eindstand zo op 4-0 bepaalde.

Opstellingen en beoordelingen*

Heracles Almelo: Janis Blaswich 6; Navajo Bakboord 6, Robin Pröpper 6, Mats Knoester 5,5, Lennart Czyborra 6,5; Orestis Kiomourtzoglou 6, Alexander Merkel 6, Mauro Júnior 7 (86. Adrian Szöke -); Silvester van der Water 6,5 (79. Teun Bijleveld -), Cyriel Dessers 6,5, Dabney dos Santos 6 (66. Joey Konings 6).

PEC Zwolle: Xavier Mous 5,5; Destan Bajselmani 6,5 (71. Lennart Thy -), Darryl Lachman 5, Yuta Nakayama 5, Kenneth Paal; Gustavo Hamer 6, Mustafa Saymak 6 (20. Thomas Bruns 5), Pelle Clement 6; Vito van Crooij 5,5, Reza Ghoochannejhad 5,5, Ilias Bel Hassani 6.

Man of the match: Mauro Júnior

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen