Napoli en Atalanta spelen in spectaculair duel met 2-2 gelijk

30 oktober 2019, 21:07   Bijgewerkt: 30 oktober 2019, 21:17

In een spectaculaire wedstrijd hebben Napoli en Atalanta met 2-2 gelijkgespeeld. De Napolitanen kwamen tot tweemaal toe op voorsprong, maar Atalanta kwam net zo vaak terug. Arkadiusz Milik maakte twintig minuten voor tijd de 2-1 en leek zijn ploeg te overwinning te bezorgen, maar in een spannende slotfase kwam Atalanta vijf minuten voor tijd toch nog op gelijke hoogte.

Napoli was in de beginfase de betere ploeg en kreeg ook direct grote kansen. José Callejon werd diep gestuurd en wilde voorbij doelman Pierluigi Golloni, maar de keeper was rap genoeg en wist te redden. Niet veel later werd het alsnog 1-0. De voorassist van Lorenzo Insigne was prachtig, Callejon gaf de bal voor en Nikola Maksimovic kopte geheel vrijstaand binnen. Beide ploegen speelden aardig voetbal en maakten er een leuke wedstrijd van. Oud-Ajacied Milik kreeg de kans op de 2-0, maar hij kopte van dichtbij op de paal. Een paar minuten voor rust maakte Atalanta uit een uitstekende aanval gelijk. Over de rechterkant werd Remo Freuler diep gestuurd en hij schoot de bal door de benen van doelman Alex Meret en zette zo zijn ploeg weer naast Napoli: 1-1.

Napoli leek af te stevenen op een overwinning, maar Josip Ilicic maakte vijf minuten voor tijd alsnog de gelijkmaker. Napoli claimde in de aanval hiervoor een penalty, maar die werd ook door de VAR niet gegeven. Napoli was furieus en trainer Carlo Ancelotti kreeg een rode kaart. In de acht minuten extra tijd ging het spel nog op en neer, maar een winnaar kwam er niet meer.