Ultee merkt dat derbygevoel nauwelijks leeft bij Fortuna Sittard

25 oktober 2019, 14:48

Op papier is de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en VVV-Venlo een ware derby, maar in praktijk leeft het Limburgse onderonsje nauwelijks in Sittard. Dat ondervindt ook Sjors Ultee, sinds deze zomer trainer van Fortuna. "Ik weet dat Roda en MVV hier wel heel erg leven, maar ik had toch gedacht dat VVV ook iets meer zou doen", aldus de coach.

Ultee heeft zich verbaasd over het uitblijven van de derbykoorts. "Ik heb Utrecht - Ajax natuurlijk meegemaakt. Dat was niet eens een derby, maar in Utrecht leefde het wel op die manier. Heracles - Twente vond ik ook altijd heel leuk en bij Helmond Sport tegen Eindhoven stonden de supporters voor die wedstrijd ook met vuurwerk langs het trainingsveld. Dat is in dit geval allemaal niet aan de orde", vervolgt hij in gesprek met De Limburger.

De derby leeft weliswaar niet echt, maar bij Fortuna kent men wel de belangen van de wedstrijd die zaterdag wordt gespeeld. Beide ploegen kunnen de punten in de strijd tegen degradatie goed gebruiken. "Punten tegen directe concurrenten werken altijd twee kanten op, maar cruciaal, zo zie ik dat niet. Uiteindelijk moet je rond de winterstop een punt of 15 à 16 hebben en aan het einde tussen de 33 en 35. Tegen wie je die pakt maakt dan niet zoveel uit."

Angha en Carbonell fit

Ultee kan in de Limburgse derby een beroep doen op zowel Martin Angha als Alex Carbonell. Angha viel uit tegen FC Emmen, maar is gewoon inzetbaar. Carbonell maakte midweeks speelminuten bij de beloften en kan ook worden ingezet. Gregoire Amiot heeft een terugval gehad en is wat langer uit de roulatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen