Officieel: Groningen ziet Memisevic alsnog naar China vertrekken

28 februari 2020, 16:05   Bijgewerkt: 28 februari 2020, 16:12
Officieel: Groningen ziet Memisevic alsnog naar China vertrekken

FC Groningen neemt alsnog afscheid van Samir Memisevic. De Bosnische centrale verdediger annex middenvelder vertrekt per direct naar het Chinese Hebei CF, een overgang die al langer in kannen en kruiken was. Het was echter de vraag of alles nog tijdig rond zou komen, maar dat is dus het geval en dus heeft hij zijn laatste wedstrijd gespeeld voor de Noorderlingen.

"Samir heeft in de bijna vier seizoenen dat hij bij FC Groningen speelde een goede bijdrage aan de sportieve prestaties van de club geleverd", aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus. "Hij heeft het afgelopen transferwindow het verzoek neergelegd bij ons om mee te werken aan een overgang naar China. Dit was voor ons bespreekbaar onder de juiste voorwaarden. Samir had nog een contract voor anderhalf seizoen. Wij hebben gemeend dat wij op dit moment voor FC Groningen een betere transfer konden realiseren dan eventueel komende zomer, daarom laten wij hem tussentijds vertrekken." 

Komende zomer had hij voor een relatief laag bedrag mogen vertrekken, zo bedong hij bij zijn contractverlenging. Nu kan FC Groningen een hoger bedrag incasseren, al is het onbekend hoe veel. Bosniër Memisevic – van wie al bekend was dat hij vrijdagavond tegen Willem II zou ontbreken - werd in de afgelopen transferperiode ook al in verbrand gebracht met een transfer, maar toen kwam een deal niet van de grond. De 26-jarige verdediger die ook als middenvelder uit de voeten kan, speelt sinds de zomer van 2016 in Groningen. Dit seizoen staat de teller op elf Eredivisie-wedstrijden. Vorig seizoen kende hij zijn beste jaar met liefst 35 Eredivisie-duels en vijf doelpunten.

Voor FC Groningen is het vertrek wel een sportieve domper en niet de eerste tussentijds. In de winterstop vertrokken Kaj Sierhuis en Charlison Benschop ook al, waardoor Danny Buijs minder opties heeft in zijn elftal. Ook Jannik Pohl, Amir Absalem (verhuurd) en Michael BReij vertrokken, maar zij hadden weinig toegevoegde waarde in de eerste seizoenshelft. Daar tegenover staat de komst van Görkem Can en Daishawn Redan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen