Van den Brom wil plek finale beker opnieuw bediscussiëren

6 maart 2020, 13:59
Foto: © ProShots

John van den Brom wil de discussie over locatie van de KNVB Bekerfinale nieuw leven inblazen. De Kuip is nog altijd het onderkomen van de eindstrijd, maar volgens de oefenmeester van FC Utrecht - de opponent van Feyenoord - is dat niet helemaal fair. "Op deze manier kan het toch eigenlijk niet?", vraagt hij zich hardop af.

Dat doet hij tegenover het Algemeen Dagblad. De coach beseft dat de komende bekerfinale nog gewoon in Rotterdam gespeeld wordt, maar wil het agendapunt in het algemeen op tafel brengen. Feyenoord heeft immers altijd het thuisvoordeel in de finale, wanneer het die haalt. "Omdat het ooit zo bepaald is, blijven we ons eraan vasthouden. Maar wat denk je van de belangen? Die zijn enorm. Daar moeten bestuurders, de mensen die erover beslissen, eens naar kijken", stelt Van den Brom.

"Het scheelt gewoon een hoop als Feyenoord de finale speelt. Dat zou ik ook vinden als AZ of Vitesse de finale zou spelen dit jaar. Iedereen vindt het. Bij de finale die we met AZ tegen Vitesse speelden, was het gewoon fifty-fifty. Tegen Feyenoord was het maar één blokje AZ. En ik hoor niet anders, hè?", aldus de coach. "Maar misschien moet je uiteindelijk een keer een patroon doorbreken. Al wordt het maar op de agenda gezet."

Sparta Rotterdam-thuis

Verder ging de coach ook in op het duel in de Eredivisie komend weekend, waarin het Sparta Rotterdam treft. Dan moet er volgens de oefenmeester net zo worden gespeeld als tegen Ajax in de KNVB Beker. "Dat heb ik de spelers ook gezegd, die wedstrijd moet onze norm worden. Dat is het niveau wat we wekelijks willen aantikken", zei de coach, die achter de namen van Jean-Christophe Bahebeck en Sander van de Streek een vraagteken zette voor komend weekend, tegenover Voetbal International. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen