Ferdinand over Ronaldo: "O'Shea moest aan het zuurstof"

12 april 2020, 21:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rio Ferdinand heeft een boekje opengedaan over Cristiano Ronaldo. In 2003 speelde de piepjonge Portugees namens Sporting Portugal een oefenduel met Manchester United. Hij maakte daar zoveel indruk, dat directe tegenstander John O'Shea tijdens de rust niet goed werd.

Dat vertelt de analyticus in gesprek met COPA90's. "In de rust moest O'Shea zo ongeveer aan het zuurstof. Hij hapte naar adem. We zeiden tegen hem: "Sheasy, zit kort op hem". Hij kon daar niet eens op antwoorden." En dat terwijl Ronaldo niet eens bekend was bij de spelers van Manchester United, zo verzekert Ferdinand.

Onder meer Paul Scholes wist dat manager Sir Alex Ferguson de achttienjarige Portugees per direct moest vastleggen. Daarom werd ook besloten om de bus van United te laten wachten. "We zaten in de bus en moesten anderhalf uur wachten. Iedereen vroeg zich af wat er aan de hand was. Ze waren bezig met een deal hem vast te leggen. Het was een gestoord optreden en je zag direct dat hij de beste van de wereld zou worden."

Enkele dagen later was United negentien miljoen euro lichter, maar een groot talent rijker. Ronaldo verkaste zes jaar later voor bijna het vijfvoudige naar Real Madrid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen