Fortuna-huurling Cox raadt stap naar Eredivisie absoluut aan

5 april 2020, 18:32

Fortuna Sittard-huurling George Cox is zeer te spreken over de Eredivisie. De verdediger wordt dit seizoen door Brighton & Hove Albion uitgeleend aan Fortuna Sittard om ervaring op te doen. De linksachter heeft het zo naar zijn zin in Nederland, dat hij zijn collega's eenzelfde stap zou aanraden.

Dat vertelt hij in The Guardian. "Naar Nederland vertrekken is het beste dat ik had kunnen doen. Ik heb hier zo veel geleerd, meer dan ik in bijvoorbeeld de League Two zou doen", stelt de achterhoedespeler, die zijn collega's hetzelfde advies zou geven als ze zich ergens moeten ontwikkelen. "Naar het buitenland gaan is echt de beste keuze."

In Engeland wordt er vaak voor gekozen om jonge spelers uit te lenen op de lagere niveaus in eigen land om zo ervaring op te doen. Volgens Cox is de stap naar bijvoorbeeld de Eredivisie een veel betere. "Je moet soms uit je comfortzone komen en iets nieuws proberen", stelt hij. Als voorbeeld noemt hij ook Todd Cantwell, die dit seizoen een vaste kracht is bij Noriwch City en vorig jaar nog bij Fortuna Sittard voetbalde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen