De Jong berust in vonnis: "Ik hoop wel op de schaal"

14 mei 2020, 21:18   Bijgewerkt: 14 mei 2020, 21:57

Voor Henk de Jong kwam het vonnis van de rechter donderdag uiteraard als een teleurstelling. De trainer van Eerste Divisie-koploper SC Cambuur had gehoopt dat het besluit van de KNVB van tafel zou worden geveegd, maar dat gebeurde niet. Hij beseft dat de club nu verder moet.

Tegenover Voetbal International geeft de coach zijn reactie. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld, natuurlijk. We hebben hier een jaar hard voor gewerkt", zegt de trainer. "Het juridische heeft nu gewonnen van het sportieve. Dat voelt niet goed. Maar de rechter is een eerlijk mens. Hij zal alles goed hebben afgewogen. Kennelijk was dit de terechte uitkomst. Die hebben we te accepteren."

Cambuur stond elf punten voor op nummer drie FC Volendam en had ook een beter doelsaldo. "Natuurlijk waren wij gepromoveerd. Dat weet ik wel zeker. Maar dat is nu niet meer aan de orde. Nu deze uitspraak er is moeten we ook niet langer klagen. Je kan nog proberen om iets via een ledenvergadering voor elkaar te krijgen, maar je merkt dat clubs in deze periode hun eigen problemen hebben. Wij moeten de schouders eronder zetten en door naar volgend jaar. Dan moeten we opnieuw proberen kampioen te worden."

Ondanks dat Cambuur niet promoveert en dus ook geen kampioen is, doet De Jong een verzoek. "Ik hoop wel dat ze ons die schaal geven. Gewoon los van wel of geen promotie. Wij zouden kampioen zijn geworden, die schaal staat daar symbool voor. NAC Breda, FC Volendam en De Graafschap hebben een periode gewonnen en hebben daar een prijs voor gekregen. Voor ons zou een schaal iets tastbaars zijn voor de hele club. Het zou een mooi plaatsje krijgen in ons nieuwe stadion."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen