De Jong leert veel van Messi: "Als hij praat, luister je"

7 juni 2020, 16:52

Bij FC Barcelona speelt Frenkie de Jong met veel grote namen samen, maar Lionel Messi steekt er met kop en schouders bovenuit. De Nederlander leert veel van de Argentijnse vedette en merkt dat kleine dingen het verschil maken in het topvoetbal.

De Jong spreekt zich bij de BBC weer uit over de discussie over zijn positie. Bij Barcelona speelt hij door de aanwezigheid van Sergio Busquets meestal niet als controlerende verdediger. "Ik heb ook bij Ajax en Oranje op meerdere plekken gestaan", zegt de Nederlander. "Ik moet me aanpassen, maar dat is normaal. Ik ben op mijn best als ik niet als verdedigende, maar ook niet als aanvallende middenvelder speel", vertelt De Jong. Hij leert veel van Messi. "Als hij praat, dan luister je. Hij is met afstand de beste speler van de wereld. Soms zegt hij dat ik iets dieper moet staan, of juist niet. Dat zijn van die kleine tips die het verschil maken."

Door het coronavirus lag het voetbal in Spanje lange tijd stil, maar La Liga gaat binnenkort weer verder. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Real Mallorca. "Ik heb het virus zelf niet gehad, maar merk wel dat het leven niet is zoals het hoort te zijn. Deze periode heeft mij als persoon niet veranderd. Ik heb veel tijd met mijn vriendin gespendeerd en was veel in Nederland, waar de regels soepeler waren dan in Spanje." De Jong merkt dat de selectie van Barcelona fitter wordt nu de hervatting in beeld komt. "De trainingen zijn zwaar en misschien zijn we fitter dan voorheen. Ik voel dat er iets speciaals aan zit te komen."

Lees ook: Koeman: Frenkie is het beste op de plek van Busquets

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen