Volop lof voor Neuer: "Het was een beetje competitievervalsing"

24 augustus 2020, 12:05

Kingsley Coman werd na afloop van de Champions League-finale door de UEFA verkozen tot Man of the Match, maar niemand had raar opgekeken als Manuel Neuer was uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Vriend en vijand waren het erover eens dat de 34-jarige doelman een belangrijk aandeel had in de Champions League-zege van Bayern München.

Onder meer Neymar, Kylian Mbappé en Marquinhos slaagden er niet in om Neuer te verschalken. "We speelden niet onze beste wedstrijd, maar hadden een zeker Manuel Neuer tussen de palen staan", jubelde Thomas Müller na afloop. "Met Neuer hebben wij de beste doelman ter wereld onder de lat staan. Hij heeft ons meerdere keren in de wedstrijd gehouden", aldus trainer Hansi Flick.

PSG-coach Thomas Tuchel was ook vol lof over Neuer. "Het was een beetje competitievervalsing. Hij heeft het keepen naar een hoger niveau getild en was voor ons op het verkeerde moment in topvorm, zoals hij eigenlijk al maanden is", aldus de Duitse coach. "We hebben in Duitsland altijd geweldige keepers gehad, maar hij hoort bij de absolute top", zei oud-doelman Oliver Kahn.

Neuer zelf bleef redelijk rustig onder zijn heldenrol. "Ik heb een goede wedstrijd gespeeld, maar ik weet niet of dit mijn beste wedstrijd was. We hebben de titel verdiend. Het is een droom die uitkomt. Ik heb niet eerder in zo'n goed en leuk team gespeeld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen