Stoichkov steunt Koeman: "Hij begrijpt hoe het spelletje werkt"

12 november 2020, 17:40

Hristo Stoichkov volgt FC Barcelona nog altijd op de voet. De Bulgaarse voetballegende houdt de verrichtingen van de Catalaanse club met extra interesse in de gaten nu Ronald Koeman de hoofdtrainer is. De twee kennen elkaar goed en hebben nog wekelijks contact.

Stoichkov en Koeman kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij FC Barcelona. Ondanks dat ze al jaren niet meer hebben samengewerkt, onderhouden ze een goede relatie. De wijze waarop Koeman Barça probeert te laten spelen, stemt Stoichkov tevreden. "Hij is zeer capabel. Hij komt uit de school van Cruijff. Hij is opgegroeid met Johan en weet wat hij moet doen", aldus de Bulgaar tegenover Mundo Deportivo.

"Hij begrijpt hoe het spelletje werkt en weet waar hij spelers moet neerzetten. Als hij De Jong als libero gebruikt, dan doet hij dat omdat hij zijn kwaliteiten kent. Mascherano speelde nooit als centrumverdediger en deed het daar ook goed", gaat hij verder. "Balbezit is essentieel, evenals als het druk zetten om de bal te veroveren. Piqué, Messi, Busquets, Alba of Griezmann hoeven niet gezegd te worden hoe ze moeten voetballen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen