Van Dijk vindt dat emotie niet moet overheersen bij FC Utrecht

8 november 2020, 10:36

Gregoor van Dijk is benieuwd wat FC Utrecht zondag kan laten zien tegen Ajax in wat voor de club een belangrijke wedstrijd is. Niet alleen is het de eerste sinds het vertrek van John van den Brom, ook is het een kans om verder te stijgen op de ranglijst en de rivaal pijn te doen. De voormalig aanvoerder weet hoe Ajax-thuis leeft in Utrecht.

"Ik geloof erin dat FC Utrecht nog een stap kan maken", zegt Van Dijk die tussen 2006 en 2010 actief was voor de club. "Ik heb Frans van Seumeren zien komen en van dichtbij meegemaakt hoe hij met alle geduld aan dit project begonnen is. De kunst is om op de juiste manier met alle emoties om te gaan. Als het draait, word je extra gemotiveerd door de supporters. Maar als het niet loopt bij de ploeg, is deze wedstrijd onder de aanhang nog veel belangrijker. Dan neemt de druk van buitenaf alleen maar toe", vertelt de oud-middenvelder tegen de NOS.

Vorig seizoen won Utrecht thuis van Ajax in de beker. Dat gebeurde destijds in een volle Galgenwaard. "Die steun van de supporters mis je wel. Dat merk je zeker in zo'n wedstrijd", weet Van Dijk. "Maar je wordt in de aanloop naar de wedstrijd wel op de belangen gewezen. Dat krijgt je als speler echt wel duidelijk mee." Utrecht is de nummer acht van de ranglijst en wil verder omhoog De topdrie aanvallen is het doel van de club, maar Van Dijk zet daar zijn vraagtekens bij. "In mijn ogen is het voor de stap naar de top nog te vroeg. En AZ is op dit moment ook nog een stuk verder."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen