Van Rhijn blij met Emmen: "Dit is het pad dat ik heb gevolgd"

16 november 2020, 16:20
Foto: © ProShots

De loopbaan van Ricardo van Rhijn is een opvallende. De 29-jarige verdediger speelde jarenlang bij Ajax en kwam negen keer uit voor Oranje, maar speelt nu bij FC Emmen. Hij beseft dat zijn loopbaan rare wendingen heeft genomen, maar zit daar niet mee.

De rechtsback begon bij Ajax en droeg daarna de tenues van Club Brugge, AZ en sc Heerenveen. Sinds de zomer komt hij uit voor Emmen. "Dit is het pad dat ik heb kunnen, moeten én willen volgen", vertelt hij aan NRC. Hij beseft dat zijn transfer opmerkelijk was. "Er was ook interesse uit het buitenland. Uit Turkije, bijvoorbeeld. Maar dan heb je het niet over Galatasaray of Fenerbahçe. Ik zit meer onderin de markt. Dan nog kun je er veel verdienen, misschien wel drie keer zoveel als in Nederland. Maar hoe vaak hoor je niet de verhalen van spelers die maanden of jaren op hun salaris wachten. Ik heb nu een gezin, de tweede is op komst. Ik moet me er prettig voelen, maar mijn vrouw ook."

Hij is blij dat hij na maanden van onduidelijkheid bij Emmen aan de slag kon. "In de eerste transferwindow had ik weinig zorgen, maar in september werd ik onrustiger. Was vaker chagrijnig, prikkelbaar. Je mist zekerheid en van hardlopen in je eentje word je ook niet blij. Oké, tien jaar geleden had ik niet voorzien dat ik nu bij Emmen zou spelen. Maar dit is het pad dat ik heb kunnen, moeten én willen volgen", vertelt de verdediger.

Hij stelt dat mensen zich soms verbazen over zijn loopbaan. "Blijkbaar is het normaal dat je van Ajax naar Barcelona gaat. Maar dat is het niet. De een piekt één jaar, de ander vijf, sommigen tien. Sommige van mijn keuzes hadden anders kunnen uitpakken. Had ik op mijn hoogtepunt bij Ajax moeten weggaan, of juist niet moeten weggaan? Mijn jaren bij Ajax achtervolgen me in elk geval niet, in de zin dat het voor hoge verwachtingen zorgt. Ik koester ze. Net als mijn acht interlands. Ik hou mezelf voor dat ik toch acht keer het volkslied heb mogen meezingen. De meeste voetballers spelen nooit een interland."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen