Kritiek op Koeman neemt toe, De Jong krijgt een '2'

9 december 2020, 08:59   Bijgewerkt: 9 december 2020, 11:21

De druk op Ronald Koeman bij FC Barcelona neemt voor het eerst serieus toe. De oefenmeester presteert in La Liga ver ondermaats en gaf dinsdagavond de eerste plaats in de Champions League-poule weg tegen Juventus. Daardoor wacht vermoedelijk een loodzware opponent in de volgende ronde en is de ploeg terug bij af. Ook Frenkie de Jong moet het ontgelden in de Spaanse media. 

'Koeman is ook gewoon een van de schuldige', kopt Marca over de Nederlander, die in zijn beginfase als manager van FC Barcelona nog veel complimenten kreeg. 'Als het in dit tempo minder wordt, moet er eerder dan in januari al een nieuwe president komen, die ook een nieuwe trainer meeneemt.' Tot de verkiezingen mag het huidige bestuur geen grote beslissingen nemen zoals het ontslaan van een coach, maar de verkiezingen zouden in een noodscenario zelfs kunnen worden vervroegd. 'Het team speelt nog steeds onherkenbaar.' Het systeem met twee controlerende middenvelders, komt volgens het medium totaal niet uit de verf.

Tot diezelfde conclusie komt het dagblad SPORT over de tactiek van Koeman. Hoewel het medium stelt dat de dubieuze strafschop het duel openbrak, schrijft het ook dat de huidige tactiek van Koeman simpelweg 'niet werkt'. Volgens El Mundo Deportivo was dit het 'slechtste FC Barcelona dit seizoen in de Champions League' en speelde de ploeg zonder ziel. De angst die Koeman zag bij zijn elftal, kwam volgens de krant weg bij de 2-8 nederlaag tegen Bayern München van vorig seizoen. 

Volgens El Periódico moet Koeman met zijn elftal in de komende ronde opnieuw vrezen voor zo'n pijnlijk verlies. 'Met Bayern München, Liverpool, Chelsea, Dortmund en Manchester City moet het armoedige, geslagen en zielige FC Barcelona weer vrezen voor zo'n pijnlijke wedstrijd', kondigde het medium aan voor de achtste finales van de Champions League. Bij eerste plaats was het perspectief op een gunstigere tegenstander veel groter geweest.

Kritiek op De Jong

Niet alleen manager Koeman moet het ontgelden, ook Frenkie de Jong kreeg in alle media ontzettend veel kritiek. De Spaanse pers vond hem onherkenbaar spelen en van El Desmarque kreeg de middenvelder zelfs een 2 (!). El Mundo Deportivo vond dat hij er 'tactisch verloren' bij liep, volgens SPORT speelde hij steriel – beoordeeld een vier en volgens Marca werd de Nederlander volledig overlopen door het middenveld van Juventus. 

Sergino Dest komt er iets beter vanaf dan De Jong, maar scoort ook veelal onvoldoendes. 'Alex Sandro stelde hem flink op de proef en was vrijwel de hele wedstrijd de betere', concludeerde SPORT. Volgens El Mundo Deportivo liep hij te vaak uit positie en oogde Dest nerveus. Het opnieuw zeer kritische El Desmarque had met een 3 ook een forse onvoldoende voor de Amerikaanse back.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen