Presidentskandidaat Barça: "Nieuwe Guardiola zit al bij de club"

11 december 2020, 08:32   Bijgewerkt: 11 december 2020, 08:48

Het is nog altijd spannend wie Josep Maria Bartomeu gaat opvolgen als president van FC Barcelona. Belangrijke vraag daarbij is welke kant de club op wil en welke trainer daarbij hoort. Pep Guardiola is een veelgenoemde naam, maar volgens presidentskandidaat Lluís Fernández Alà staat 'de nieuwe Guardiola' al onder contract bij Barça.

Daarmee doelde hij op Francisco Javier García Pimienta, die op dit moment Barcelona B onder zijn hoede heeft. In gesprek met het Spaanse Dario Sport gaf Fernández Alà aan hem als toekomst hoofdtrainer van het eerste elftal te zien. Hij zou de club vooruit kunnen brengen op de manier waarop Guardiola dat tussen 2008 en 2012 deed. In die tijd won hij onder meer twee keer de Champions League en drie keer de Spaanse competitie. Guardiola stroomde zelf ook door na eerst trainer van het B-team te zijn geweest.

'García Pimienta zal onze Guardiola worden", zei Fernández Alà. Hij lijkt de trainer niet direct, maar op termijn als opvolger van Ronald Koeman te zien. "Toen Valverde ontslagen werd ontslagen, hadden we al moeten gokken op García Pimienta. Nu moeten we dat doen wanneer Koeman vertrekt.

Fernández Alà is een van de voornaamste presidentskandidaten bij Barcelona. De verkiezingen vinden plaats op 24 januari 2021. Er zijn acht kandidaten in de race, waarvan Victor Font de topkandidaat lijkt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen