'Spelersgroep FC Barcelona twijfelt meer aan Koeman'

9 december 2020, 15:16

Ronald Koeman begint terrein te verliezen bij FC Barcelona. De slechte prestaties in de Primera Division gevolgd door de pijnlijke nederlaag tegen Juventus in eigen huis (0-3) zorgt ervoor dat de druk van buitenaf flink is toegenomen op de oefenmeester. Maar ook vanuit de kleedkamer komen de eerste serieus ontevreden geluiden naar buiten.

De Spaanse krant SPORT brengt naar buiten dat de spelersgroep intern aangegeven heeft te twijfelen over de door Koeman gekozen formatie (4-2-3-1). Volgens het medium is er verdeeldheid over de speelwijze, omdat er te weinig samenhang is tussen de verdediging en aanval van de Catalaanse grootmacht. In een 4-3-3-formatie zou dat volgens hen veel beter zijn. 

Ook zou er meer dynamiek in het elftal moeten komen, volgens de spelers: op dit moment is het voor teams te makkelijk om te profiteren van de ruimtes die FC Barcelona geeft. Op die meer dynamische manier zouden in sommige gevallen er ook meer spelers mee naar voren kunnen, zodat de Catalanen meer wapens krijgen voorin. Het vertrek van Luis Suárez in de afgelopen zomer helpt volgens de spelersgroep daarbij ook niet.

Daarnaast is er kritiek op het feit dat er nog geen enkele speler écht floreert onder Koeman, die Ansu Fati – juist een van de doorgebroken talenten – wel zag uitvallen met een zware blessure. De mening van de spelers in Catalonië zou grotendeels zijn dat het systeem de problemen vooralsnog vooral groter heeft gemaakt, dan dat het bijdraagt aan een oplossing.

Lees ookKritiek op Koeman neemt toe

Hoewel Koeman momenteel in principe niet ontslagen kan worden, omdat er geen clubleiding is bij FC Barcelona, neemt de kritiek intern en extern toe. Sommige Spaanse media schreven zelfs dat er misschien inmiddels vervroegd verkiezingen moeten worden gehouden, om zo de trainer alsnog te kunnen vervangen. Daarmee neemt de kritiek op Koeman in elk geval fors toe.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen