Koeman heeft Messi terug voor duel met Huesca

2 januari 2020, 12:59   Bijgewerkt: 2 januari 2020, 13:17

Ronald Koeman kan zondag weer een beroep doen op Lionel Messi. De Argentijn kreeg tegen Eibar (1-1) nog rust vanwege klachten aan zijn enkel, maar is tegen hekkensluiter Huesca weer inzetbaar.

Tegenover de terugkeer van Messi staat het ontbreken van Samuel Umtiti. De Franse verdediger wordt in verband gebracht met een overstap naar OGC Nice, maar ontbreekt in het noordoosten van Spanje door buikgriep. Ook Philippe Coutinho is er niet bij. De middenvelder raakte in het duel met Eibar geblesseerd aan zijn knie en ligt langdurig uit de roulatie. Coutinho is inmiddels al wel succesvol geopereerd aan zijn knie en ligt er zo'n drie maanden uit. Daardoor zal hij onder meer het Champions League-treffen met Paris-Saint Germain missen.

Barça liep dinsdag averij op met het gelijkspel tegen Eibar. Inmiddels is de achterstand op koploper Atletico Madrid al tien punten, terwijl de Madrilenen ook nog een duel minder gespeeld hebben. Daarmee lijken de titelaspiraties van Ronald Koeman in de ijskast gezet te kunnen worden. Op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Huesca was Koeman ging hij op die situatie in en was hij in ieder geval positief gestemd over de terugkeer van Messi. "Je moet realistisch zijn over onze kansen op de titel. We staan ver achter en kunnen ons geen fouten meer permitteren", zei hij. "Het is belangrijk voor ons dat Lionel terug is. Hij kijkt uit naar de wedstrijd en het gaat goed met hem", zei Koeman. Hij ging ook nog in op het aflopende contract van de aanvoerder. "We moeten accepteren dat hij nog geen beslissing heeft genomen. Elke speler van wie het contract afloopt, is vrij om te beslissen wat hij doet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen