Schöne voelt zich weer voetballer: "Het ging verbazend goed"

14 februari 2021, 15:29

Lasse Schöne voelt zich eindelijk weer voetballer. De 34-jarige Deense middenvelder speelde zondagmiddag tegen AZ zijn eerste wedstrijd in ruim een half jaar en luisterde zijn debuut voor sc Heerenveen op met een doelpunt. "Ik vind het heerlijk om weer binnen de lijnen te staan."

Schöne zou eigenlijk op de bank beginnen tegen AZ, maar verscheen aan de aftrap omdat in de warming-up Joey Veerman geblesseerd afhaakte. "We hadden al afgesproken dat ik het zou invullen als Joey niet zou kunnen spelen. De warming-up heb ik ook met het team meegedaan", vertelde Schöne voor de camera van ESPN.

Tien minuten na rust maakte Schöne zijn eerste doelpunt in Friese dienst door in twee instanties de bal tegen de touwen te werken. "Het was niet moeders mooiste. Ik kwam goed voor de man en raakte 'm niet goed, maar ook deze doelpunten tellen", aldus de Deen, die ondanks een gebrek aan wedstrijdritme 72 minuten speelde. "Het ging verbazend goed. Ik had misschien door kunnen gaan, maar je moet ook verstandig zijn. Dit waren de eerste minuten in een lange tijd. Het lichaam voelt goed, totaal geen pijntjes."

De aansluitingstreffer van Schöne leverde Heerenveen uiteindelijk niets op. De Friezen verloren het duel in Alkmaar met 3-1. "Ik denk niet dat het onverdiend is dat AZ met de drie punten wegloopt, maar bij vlagen hebben we goed meegedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen