Spaanse media fileren Dest: 'Mbappé zette hem voor schut'

17 februari 2021, 08:57

Het was dinsdag de avond van Kylian Mbappé, die enorme schade veroorzaakte in Camp Nou. Met drie doelpunten diende hij FC Barcelona een harde 1-4 nederlaag toe. Uiteraard kreeg de vedette van Paris Saint-Germain lof in de Spaanse media. Dat gold niet voor zijn directe tegenstander Sergino Dest. Hij werd afgemaakt in de kranten.

'Barcelona verzette zich een halve wedstrijd', zag El Mundo Deportivo. 'Het ging goed van start, kreeg wat kansen maar ging in de tweede helft kapot. Mbappé drukte het gaspedaal in, Verratti was majestueus en de verdediging van PSG was krachtig. Een pas net weer fitte Sergino Dest, die onvoldoende geholpen werd door Gerard Piqué, moest Mbappé afstoppen. Hij zag sterretjes en was waarschijnlijk opgelucht toen hij gewisseld werd. Hij werd na rust opgevreten.'

Ook Diario Sport was niet te spreken over de rechtsback, die een 3 kreeg. 'De klus was moeilijk, maar hij is gezakt voor deze test. Mbappé zette hem keer op keer voor schut. Koeman wisselde hem om erger te voorkomen. Barcelona moest de meerdere erkennen in de oncontroleerbare reus Mbappé. Barcelona is nu al zo goed als uitgeschakeld in de Champions League.' Ook Marca was kritisch op Dest. 'De Amerikaan leed vanaf de eerste minuut en moest erkennen dat Mbappé een maatje te groot was.'

La Vanguardia kopte met 'Mbappé ruïneert Barcelona'. Ook bij dat dagblad werd de focus op Dest gelegd. 'Op snelheid kon hij hem nog enigszins bijenen, maar Mbappé was de betere en liet de verdediger lijden. Bij de tweede goal van de Fransman stond hij helemaal verkeerd. Mbappé bewoog zich met waanzinnige snelheid en liet zijn dat hij van superklasse is. PSG zag waar de kwetsbaarheden van Barcelona lagen en begon aan een regelrechte sloopactie.' De oud-Ajacied kreeg een 3 als rapportcijfer.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!