Vermaelen (35) wil naar EK: "Fysiek gezien kan het zeker nog"

22 maart 2021, 21:28

Thomas Vermaelen zit voor het eerst in anderhalf jaar weer bij de selectie van België. Bij het grote publiek is de oud-speler van Ajax inmiddels uit beeld geraakt, aangezien hij zijn wedstrijden speelt bij het Japanse Vissel Kobe. Zijn doel is om de EK-selectie te halen.

Door de coronasituatie miste Vermaelen de laatste interlandperioden. Hij mocht Japan niet verlaten om naar België af te reizen, maar is er nu wel bij. "Het was jammer dat ik er de voorbije duels niet bij was, maar de situatie in de wereld is wat ze is. Ik wil er niet over zeuren. De Rode Duivels hebben het goed gedaan", vertelt hij aan Sporza. Cruciaal was het voor hem om er deze keer wel bij te zijn. "Ik weet niet of mijn carrière als international anders voorbij zou zijn, maar het was wel belangrijk. Ook voor de coach. Ik ben er anderhalf jaar niet geweest dus ik moet weer feeling krijgen met de groep en de spelers."

Het grote doel van routinier, die eerder voor onder meer Arsenal, FC Barcelona en AS Roma speelde, is de EK-selectie van de Belgen halen. "Daarom ben ik ook hier. Ik wil laten zien dat ik die ambitie nog heb en dat ik dat ook nog kan", vertelt Vermaelen. Ondanks zijn leeftijd zit de sleet er nog niet op, stelt de routinier. "Ik voel me goed op dit moment en heb geen kwaaltjes. Fysiek gezien kan het zeker nog. Ik ben benieuwd hoe deze week zal verlopen. De competitie in Japan is niet te vergelijken met Engeland bijvoorbeeld, maar ik word er wel fysiek op de proef gesteld. De spelers zijn heel snel en behendig op de korte ruimte. Ik heb daardoor wel vertrouwen dat ik het niveau nog haal voor de nationale ploeg."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen