Guardiola keert na tien jaar terug in de Champions League-finale

4 mei 2021, 22:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Pep Guardiola heeft zich voor het eerst sinds tien jaar (!) eindelijk weer eens geplaatst voor een finale van de Champions League. Met Manchester City was de oefenmeester dinsdagavond in de return simpelweg te sterk voor Paris Saint-Germain dankzij twee goals van Riyad Mahrez (2-0). Ángel Di Maria werd na een actie uit frustratie nog met rood van het veld gestuurd, waarna de eerste CL-finale van City ooit een feit was.

In 2011 stond Pep Guardiola voor het laatst met de Champions League in zijn handen. Met FC Barcelona had hij Manchester United verslagen en de belangrijkste Europese prijs voor de tweede keer gewonnen. Toen hij naar Bayern München ging leek één ding zeker: de cup met de grote oren gaat ook in de komende jaren wel weer een keer naar Der Rekordmeister, maar met Guardiola werd de finale niet eens gehaald. 

Vier keer ging het namelijk mis in de halve finale en na zijn stap naar Manchester City hadden The Citizens hetzelfde doel: alle prijzen waren sinds de overname door de sjeiks gewonnen, behalve die ene: de Champions League. Na driemaal een vaak pijnlijke uitschakeling in de kwartfinale (Liverpool, Tottenham Hotspur en Olympique Lyon) was Guardiola in deze editie na vier jaar terug op het podium waar hij met Bayern zo vaak strandde: de halve finale.

Een van de keren dat Guardiola strandde was tegen het Real Madrid van Ángel Di Maria, die bij PSG ook in de return na het met 1-2 verloren heenduel in de basis stond. Anders dan die wedstrijd begon geblesseerde Kylian Mbappé op de bank en vanaf daar zag hij de missie voor Paris Saint-Germain al maar lastiger werd: nadat VAR Pol van Boekel een door Björn Kuipers vanwege hands onterecht gegevens strafschop aan PSG terugdraaide, was het aan de andere kant wel raak.

Tegenstander voor Guardiola wordt hoe dan ook een oude bekende: Chelsea treft hij elke regelmatig met Manchester City, Real Madrid kent hij nog meer dan uit zijn tijdperk bij FC Barcelona, de laatste keer dat hij in deze eindstrijd stond. Na tien jaar krijgt de coach de kans op zijn derde Champions League-prijs, de eerste van Manchester City ooit. Wie van de twee moet hij gaan verslaan?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen