De Boer reageert op Cillessen: "Die vlieger gaat niet op"

5 juni 2021, 14:17   Bijgewerkt: 5 juni 2021, 16:30

Frank de Boer is zaterdag nader ingegaan op het besluit om Jasper Cillessen niet mee te nemen naar het EK. De doelman van Valencia gaf deze week in een interview in De Telegraaf aan niets te begrijpen van het besluit van de bondscoach.

"Het is begrijpelijk dat hij er zo instaat. Laat ik eerst zeggen dat ik net zo erg baal van de situatie als Jasper zelf. Jasper is een heel goede doelman en heeft zich ook bewezen in het Nederlands elftal. Dat staat buiten kijf. We hadden zondag nog het gevoel dat het wel goed zou aflopen. Natuurlijk hadden we toen onze zorgen ook al. Toen was het dinsdag en testte hij weer positief", aldus De Boer.

Dinsdag moest de bondscoach zijn definitieve EK-selectie inleveren bij de UEFA. "We moesten een keuze maken. Gaan we voor een niet-fitte keeper die we klaar moeten stomen terwijl het EK misschien al twee wedstrijden onderweg is? We hebben besloten om dat niet te doen. Het is bij een keeper niet zo dat je hem zomaar twintig minuten kunt laten proeven. Die vlieger gaat niet op. We wilden een honderd procent inzetbare speler en Jasper was dat niet."

De Boer geeft tevens aan het volste vertrouwen te hebben in de huidige keepersgilde. Die bestaat uit Tim Krul, Maarten Stekelenburg en Marco Bizot. "Hoe vreselijk ik het ook vind voor Jasper, we hebben uiteindelijk de keuze gemaakt. We spelen wel een EK."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen