Keane en Neville duidelijk: "Oranje komt niet ver op EK"

14 juni 2021, 12:43

In het buitenland is positief gereageerd op de wedstrijd tussen Oranje en Oekraïne (3-2). Dat kwam echter niet per se door het niveau, maar wel door de amusementswaarde van het duel. Roy Keane verwacht niet dat Oranje hoge ogen zal gooien op het toernooi.

"Oranje moet de credits krijgen voor het feit dat ze zich terug knokten na de 2-2. Daarmee lieten ze karakter zien." Daarna was de oud-captain van Manchester United kritischer. "Nederland achterin, vergeet het maar. In de latere fases van het toernooi zullen ze daar gepakt worden door betere teams", zei hij op de Britse televisie.

Hij genoot desondanks wel van het duel. "Het was leuk om naar te kijken, briljant op het gebied van entertainment." Frustrerend vond Keane het wel hoe Oranje bij de twee tegengoals stond te verdedigen. "Het maakt me boos als een internationaal team niet de basisprincipes van het voetbal kan uitvoeren. Er moet meer druk op de bal zijn bij die goals."

Gary Neville sloot zich bij Keane aan. "Het lijkt alsof er zoveel werk te doen is op basis van de structuur van de ploeg. Dat moet beter als Oranje tegen een topteam moet spelen. Ook is Nederland niet goed genoeg op het gebied van individuele klasse. Sommige spelers hebben ook geen goede structuur, maar kunnen dan op basis van individuele klasse toch winnen. Oranje heeft die topspelers echter niet. Ik ben het eens met Roy en denk niet dat ze ver kunnen komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen