PSV geeft Doan en Romero nieuwe kans dit seizoen

6 juli 2021, 19:13

PSV gaat deze zomer géén afscheid nemen van Maximiliano Romero (22) en Ritsu Doan (23). Het duo speelde afgelopen seizoen vanwege blessureleed en een verhuurbeurt geen rol van betekenis in de A-selectie van Roger Schmidt, maar dat wordt in het nieuwe seizoen anders. Dat is enigszins verrassend aanzien ze beide al een keer heel nadrukkelijk aan de uitgang werden gelinkt. 

Op de clubsite komt PSV met een update over Romero, die volgens Schmidt andere kwaliteiten heeft dan de andere spelers in de selectie van de Eindhovenaren. "Hij is niet te vergelijken met een andere aanvaller in onze groep. Maximiliano is goed in de box, fysiek erg sterk en goed met het hoofd. Ik geloof in hem en we gaan er alles aan doen om hem weer speelklaar te krijgen", stelt Schmidt op de clubsite.

Tegenover het Eindhovens Dagblad laat de oefenmeester weten dat hij hoopt dat Romero eind september weer helemaal fit is. "Ik zie nog altijd mogelijkheden voor hem als hij op goed niveau terugkomt, hoewel hij lang geblesseerd was. Dat wordt niet makkelijk, maar zijn gedrevenheid kan ervoor zorgen dat hij voor ons belangrijk kan zijn", aldus de Duitse coach, die ook gevraagd werd naar de situatie van Doan.

Lees ook: 'PSV bepaalt minimumbedrag voor begeerde Madueke'

"We verwachten hem terug na de Olympische spelen. Ritsu wil graag voor zijn kans gaan bij ons", laat Schmidt weten. Er was interesse voor de buitenspeler die afgelopen gehuurd werd aan Arminia Bielefeld. In zijn eerste seizoen na de komst van FC Groningen maakte Doan 25 wedstrijden namens PSV, waarin hij tweemaal scoorde en driemaal scoorde.

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

  • MeeMetOranje.nl
It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen