Feyenoord, AZ en Vitesse kennen de Conference League-loting

27 augustus 2021, 14:02   Bijgewerkt: 27 augustus 2021, 14:09
Feyenoord, AZ en Vitesse kennen de Conference League-loting

AZ, Feyenoord en Vitesse hebben hun tegenstanders te horen gekregen voor de groepsfase van de Conference League. Voor AZ (CFR Cluj, Jablonec en Randers) was er het beste nieuws, al zal ook Feyenoord (Slavia Praag, Union Berlin en Maccabi Haifa) grotendeels tevreden zijn. Vitesse heeft enorm zwaarder geloot met Tottenham Hotspur, Stade Rennes en Mura.

Nadat AZ in Groep D was gezet, kwam er in de tweede ronde al relatief snel goed nieuws voor Feyenoord. De Rotterdammers ontliepen ploegen als Tottenham Hotspur, AS Roma en LASK Linz en zullen met Slavia Praag relatief tevreden zijn geweest. De Alkmaarders kregen het Roemeense CFR Cluj erbij en ook dat zal hen niet heel ontevreden hebben gestemd. Stade Rennes en Zorya Luhansk werden bijvoorbeeld ontlopen.

In de derde ronde kreeg Feyenoord met Union Berlin wel een heel zware, maar ook mooie tegenstander erbij. Vitesse werd in die reeks gekoppeld aan de poule des doods van de Conference League, met én de Spurs én Stade Rennes. AZ kreeg een poule met veel perspectief op het bereiken van de volgende ronde, zonder echte hoogvliegers. 

In de laatste ronde zullen Vitesse en AZ met respectievelijk Mura en Randers tevreden zijn met de opponenten, Feyenoord kreeg met Maccabi Haifa nog een behoorlijke club erbij, al zijn de Rotterdammers getuige de voorrondes wel een van de favorieten om de volgende ronde te bereiken. Daarbij moet wel worden aangetekend dat alleen de nummers één rechtstreeks doorgaan en de nummers twee en drie nog in een tussenronde terechtkomen. Helemaal voor Vitesse lijkt dat praktisch onhaalbaar. 

Volledige loting Conference League*

Groep A:

LASK Linz

Macabbi Tel-Aviv

Alashkert

Helsinki

Groep B:

Gent

Partizan Belgrado

Flora

Anorthosis

Groep C:

AS Roma

Zorya Luhansk

CSKA Sofia

Bodø/Glimt

Groep D:

AZ

CFR Cluj

Jablonec

Randers

Groep E:

Slavia Praag

Feyenoord

Union Berlin

Maccabi Haifa

Groep F:

FC Kopenhagen

PAOK Saloniki

Slovan Bratislava

Lincoln Red Imps

Groep G:

Tottenham Hotspur

Stade Rennes

Vitesse

Mura

Groep H:

FC Basel

Qarabag

Kairat Almaty

Omonoia

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen